BASISCURSUS ‘MUZIEK ALS MEDICIJN!’

 

music als medicijn.jpg

 

Laat je raken door de wonderlijke wereld van helend geluid!

(zie ook onze cursussen Water als MedicijnLicht als MedicijnBewustzijn als MedicijnUw Brein als Medicijn en Liefde als Medicijn in drop-down menu HIER!) 

 

Zie onze speciale Centrum Zonnewijzer lidmaatschap kortingsactie voor ALLE LESSEN! Zie ook onze plannen (therapeuten gezocht) voor een heus 'GezondZijnsHuis' en 'Lotus Spa & Wellness Resort' in Aalsmeer!

***

 

Breng je geest terug naar een moment dat je geraakt of ontroerd werd door een geluid. Vogelgeluiden in de natuur, een kabbelend muziekje op de achtergrond of een krachtig en episch klankbad tijdens een concert. We weten allemaal dat bepaalde geluiden en muziek onze stemming kan beïnvloeden en zelfs onze ziel kan beroeren. Maar hoe en waarom is dit mogelijk? Op wat voor manier werkt dit? Kunnen we deze principes naast het gebruik voor algemeen welbevinden ook inzetten voor persoonlijke groei? Of om bewustwording en transformatie processen op gang te zetten? Kunnen we geluid gebruiken voor een gezonde leefwijze? Kunnen we geluid toepassen om te helen en genezen? Het antwoord op deze vragen is een overtuigend (maar zeker niet bij het brede publiek bekend) JA!

Wat is geluid en hoe kunnen we klanken waarnemen? Hoe werkt soundhealing? Wat gebeurt er in een therapeutische sessie? Wat zijn de praktische dagelijkse voordelen van het therapeutisch inzetten van geluid en muziek (eventueel in samenwerking met meditatie, adem en/of visualisatie oefeningen)? Wat kan soundhealing ons leren over onszelf en onze relatie met andere mensen, met de natuur en kosmos?

Waarom kunnen we melodielijnen in de eerste dagen van ons leven al herkennen (ook de vertrouwde klanken van de moeder in de buik)? Hoe komt het dat muziek maken zelfs genen kan uit zetten, die stress signaleren? Het antwoord lijkt te liggen in het feit dat muziek een onderdeel is van wie wij op het diepste niveau daadwerkelijk zijn. Het bijzondere van dit gegeven is dat we geen specifieke talenten of muzikale kennis of ervaring hoeven te hebben, om de principes van soundhealing toe te passen om ons lichaam, geest en ziel te helen.

 

De wetenschappelijke herontdekking van geluid 

Diverse wetenschappelijke studies, klinisch onderzoek, maar ook vele zeer inzichtelijke case studies en ervaringen, hebben inmiddels aangetoond dat de wereld van trilling en vibraties onze emoties, geest en lichaam sterk kan beïnvloeden en aansturen. Soundhealing en muziektherapie blijken een effectieve en positieve invloed uit te oefenen op biologische systemen als het hartritme, de bloeddruk, de ademhaling, de spierspanning, lichaam coördinatie, lichaamstemperatuur en het immuunsysteem.

Verder blijken pijn, paniekaanvallen, angsten, slaapproblemen, huidirritaties en diverse ziekten effectief behandeld te kunnen worden op deze muzikale wijze. Naast verbetering van het immuunsysteem, worden er ook verbeteringen geboekt op (neuro)cognitief gebied, bij depressie en bepaalde geestelijke stoornissen, concentratieproblemen, leerproblemen en geheugenproblemen bijvoorbeeld. Ook onze creativiteit, perceptie (ook die van tijd) , productiviteit en een gevoel van veiligheid en geborgenheid blijken te kunnen worden beïnvloed door muziek (dit is gelijk ook een van de redenen waarom soundhealing zo goed therapeutisch ingezet kan worden bij kinderen, wat wij proberen te doen binnen onze organisatie WorldPeaceChild)!

Uit onderzoek blijkt verder, dat patiënten die muziektherapie ondergaan, een gewijzigde hersenactiviteit en hersengolven laten zien, maar ook de afgifte van bepaalde neurotransmitters die assisteren bij (de versnelling van) heling! Bepaalde tonen en frequenties blijken in staat te zijn om te resoneren met bepaalde delen van het lichaam.

Muziek blijkt ook verbinding en gemeenschapszin te scheppen, en zelfs support en heling te brengen in tijden van conflict en oorlog. Via soundhealing worden we in staat gebracht om een meer authentiek, vervuld en gelukkig leven te (blijven) leiden, zo is gebleken. Helende klanken kunnen niet alleen uw (energetische, geestelijke en fysieke) gezondheid en welzijn positief beïnvloeden, maar werpen ook hun vruchten af voor uw persoonlijke en spirituele ontwikkeling en het creëren van een harmonieuzere relatie met uzelf en anderen.

Voor wie?

Voor iedereen! Voor jong en oud, voor artsen en (muziek)therapeuten, muzikanten en vocalisten, maar voor ook voor iedereen die in resonantie wil komen met de ongelofelijk krachtige, maar ook wonderlijke, helende en transformerende kracht van Healing Sound! Je kunt hetgene wat deze basiscursus je biedt toepassen als arts of therapeut, maar ook als je gewoon op zoek bent naar een prettige, veilige en effectieve manier om in je dagelijks leven meer gezondheid, welzijn, verbinding en geluk te ervaren! Er is geen enkele vooropleiding, voorkennis, ervaring of zelfs muzikale vaardigheid vereist. Je hoeft dus niet te kunnen zingen om met uw stem te werken, of een instrument te kunnen spelen, of muzikale vaardigehden te bezitten. Je aanwezigheid en bereidwilligheid om deel te nemen aan deze unieke basiscursus is meer dan voldoende...

 

Wat ga je leren, voelen en ervaren? 

De basiscursus is opgezet als totaalervaring, maar de dagen zijn ook los te volgen. We leren je hoe geluid en het gehoor werkt. We leren je de principes van soundhealing en waarom het zo effectief werkt. We leren je de enorme hoeveelheid boeiende (empirische en wetenschappelijke) wetenswaardigen verkennen op het gebied van soundhealing en muziektherapie. Je leert hoe je je balans in welzijn en gezondheid kunt beïnvloeden op diverse niveaus, zowel energetisch, geestelijk, emotioneel, fysiek en spiritueel. Dit doen we met behulp van eenvoudige en praktische oefeningen, waarbij je in contact komt met geluid in diverse toepassingen en ervaringen. We combineren de oeroude wijsheid van hoe geluid kan helen en transformeren, met de moderne wetenschap die steeds meer (her)ontdekkingen doet die bevestigen dat daadwerkelijk ‘alles bestaat uit geluid’ (Nada Brahma).

Leer meer over de geheime taal van je lichaam (en de natuur en kosmos) met behulp van de meest opwindende onontdekte kracht van de 21e eeuw: Geluid! Leer over bio-akoestiek, holografisch geluid en de muzikale werkelijkheid. Leer over de relatie tussen geluid, getal, geometrie en licht. Leer meer over de wetenschap van golffenomenen (‘Cymatics’, geluid schept en onderhoudt vorm). Leer hoe je brein en lichaam werkt met vibraties, trillingen, frequenties en resonanties. Leer hoe zelfs je DNA werkt met geluid en bio-energetische processen. Leer hoe geluid je persoonlijkheid en persoonlijke relaties kan beïnvloeden. Leer hoe je visualisatie, ademhaling en intentie kunt laden op de draaggolf die klank in feite is. Leer meer over (onder)bewustzijn. Leer over de invloed van klank, zang, percussie en beweging. Leer je op te laden met geluid. Leer je stem anders te gebruiken, voor spraak of zang. Leer geluid van anderen (en jezelf) ‘te lezen’ en ervaar de bewustmakende kracht van stilte (vooral ook na klank activaties)… En leer zelf praktisch te werken met soundhealing technieken, die je bij ons kunt leren, oefenen en ervaren, om die vervolgens in je dagelijks leven toe te passen op jezelf of anderen! 

 

Een unieke basiscursus over soundhealing en muziektherapie 

Muziek als medicijn wacht dus op jouw ontdekking! Tijdens deze unieke basiscursus leer je hoe muziek (en de persoonlijke blauwdruk van uw eigen stem!) uitzonderlijk effectief therapeutisch ingezet kan worden als ‘instrument’ voor persoonlijke groei, transformatie en heling. Ook geven we nuttige tips om muziek en helen met klank onderdeel te laten zijn van uw dagelijkse leven.

We maken een reis door de diverse vormen van soundhealing en muziektherapie. Een reis die begint met een kijkje achter de schermen van de unieke transformerende en helende kracht van geluid, met als eindbestemming een pakket aan ervaringen, vaardigheden en toepassingen om zelf aan een life-changing reis te beginnen met helend potentieel. Via boeiende theorie en wetenschappelijke feiten, praktische oefeningen, diverse ervaringen, muzikale begeleiding, vraag en antwoord sessies en inzichtelijke case studies, maken we je deelgenoot van de uniek wereld van helende klanken en muziek.

We nemen je mee op een reis in 9 dagen, waar je naast veel boeiende wetenswaardigheden ook vooral veel klankoefeningen zult ervaren. Naast de diverse praktische oefeningen en klankervaringen, sluiten we de dag altijd af met een warm klankbad en soundhealing concert. Hierbij zullen we met behulp van helende muziek, zang en dans en diverse soundhealing instrumenten door de ruimte bewegen, waar je je op dat moment begeeft. Hierbij hoef je alleen maar te voelen en ervaren (liggend, zitten, staand of dansend) met de ogen dicht of gesloten. Deelnemers aan de basiscursus krijgen als muzikale toegift nog een gratis eindconcert met live muziek, zang en dans, waaraan diverse muzikanten hun medewerking zullen verlenen!

***

Inhoud Modules

 

Module 1 (25/09/2016): Introductiedag over 'Muziek als Medicijn' (alles over Geluid, het Gehoor, Muziek, SoundHealing en MuziekTherapie)

Module 2 (09/10/2016): Geschiedenis van Muziek als Medicijn, Wetenschappelijk onderzoek naar psychologische en fysiologische effecten van Muziek 

Module 3 (23/10/2016): Muziek en het Brein (o.a. neurologische, neurocognitieve en neuro-emotionele effecten van muziek)

Module 4 (06/11/2016): De Muzikale Werkelijkheid: De Relatie tussen Geluid, Licht, Getal en (Heilige) Geometrie

Module 5 (20/11/2016): Cymatics en Nadha Brahma: De Wereld is Geluid (de vereniging van esoterische, metafysische en wetenschappelijke benadering van Helen met Geluid)

Module 6 (04/12/2016): De Kracht van Stilte, Onhoorbaar Geluid, Bewust Luisteren en de Helende Stem

Module 7 (18/12/2016): Muziek en Preventieve Geneeskunst (SoundHealing in relatie tot LeefStijlGeneeskunde)

Module 8 (05/02/2017): (Non-lokaal en Eindeloos) Bewustzijn, Intentie en (Hart)Coherentie in relatie tot Helende Muziek

Module 9 (05/03/2017): ToekomstMuziek (De Toekomst van Helende Muziek en VibratieGeneeskunde)

M

 

*** 

Praktische informatie 

 

Docenten: Drs. John Consemulder (neuropsycholoog, auteur, soundhealer, muziek/events/radio Tv producer, initiatiefnemer GezondZijnsHuis), Renske Skills (Healing Tao Qigong instructrice, zangeres, choreografe, soundhealer, Wellness coach) en gastdocenten en gastmuzikanten!

Locatie: Busisness Centrum ‘ProefStation’, Centrum Zonnewijzer (http://centrumzonnewijzer.nl/ )

Lestijden; Zondagen van 10.00-17.00 uur.

Data: Module 1: 25/09/2016, Module 2: 09/10/2016, Module 3: 23/10/2016, Module 4: 06/11/2016, Module 5: 20/11/2016, Module 6: 04/12/2016, Module 7: 18/12/2016, Module 8: 08/01/2017, Module 9: 22/01/2017

Let op: het is geen enkel probleem als je een keer niet kunt of afwezig bent, we nemen alle dagen op met professionele audiovisuele apparatuur! Je kunt een afspraak maken om een gemiste lesdag in ons Centrum Zonnewijzer op een groot scherm rustig in te halen! Uiteraard is dit geheel gratis voor de studenten van de basiscursus.

Oefengroepen; Het lesprogramma is niet intensief en vereist geen voorkennis of studie.

Onze praktijkruimtes (en bibliotheek met meer dan 5000 boeken!) zijn iedere avond beschikbaar om te oefenen.

Studiebelasting; Het studiemateriaal kost qua tijd maximaal 2 uur per week, maar dit is niet vereist.

Persoonlijke  begeleiding;  Tussentijds kunnen afspraken gemaakt worden met een van onze therapeuten in het GezondZijnsHuis voor persoonlijke coaching.

Overnachten; Contact ons voor de mogelijkheden.

Niveau Opleiding;   Voorkennis is niet vereist.

Studiemateriaal; Tijdens de opleidingsdagen wordt een studiemap verstrekt. Er wordt een literatuurlijst vermeld aan het einde van iedere module.

***

Prijs: Voor gehele basiscursus (9 dagen van 10.00 tot 16.00 uur) 555 Euro (exclusief 21 % BTW, inclusief alle lesmaterialen). Per losse dag: 79 Euro Excl. BTW. Schrijf je in VOOR 22 september voor de hele cursus en ontvang maar liefst 100 Euro korting (je kunt ook kiezen voor een pakket van 10 van onze HealingSoundMovement eigentijdse helende muziek cd’s, normale prijs 150 Euro)!

Maak het juiste bedrag over naar rekeningnummer NL36 ABNA 0451 8947 82 (op naam van John John Productions, kenmerk 'Muziek als Medicijn' basiscursus) en je aanmelding is compleet. Je ontvangt dan ook het inschrijfformulier en meer informatie. Restitutie is niet mogelijk.

Voor pennen, schrijfwaren en cursusmappen met literatuur wordt gezorgd. Centrum Zonnewijzer ‘Proef!’ Catering zorgt voor biologisch eten en drinken. Mis je een dag, maak je dan niet druk: HealingSoundMovement TV zorgt voor een professionele audiovisuele registratie, die voor onze studenten terug te zien is op een 3 meter bij 3 meter beamerscherm!

*** 

Aanmelden: via info@centrumzonnewijzer.nl

, of via Facebook: https://www.facebook.com/john.consemulder 

Meer informatie via: 06-82308800 (of 06-19027824)

***

“All the Forces in the World are not so Powerful as an Idea whose Time has Come” (Victor Hugo)

Ps: De tijden zijn aan het veranderen? Zelfs uitkeringsinstantie UWV lijkt de helende kracht van muziek ontdekt te hebben, zoals blijkt uit de juni editie van hun tijdschrift ‘Perspectief’. Zie: https://perspectief.uwv.nl/sites/default/files/magazines/uwv_perspectief_juni_2016.pdf#page=3

En zie deze Tv-uitzending met professor Hans Jeekel bij RTL Late Night, waar gesproken word over de helende werking van geluid! https://www.youtube.com/watch?v=BEM0d8VWHMw